Ribose - 100 gram
BONUSAN

Ribose - 100 gram

BONUSAN
BON0806

€ 24,50

Nu tijdelijk in prijs verlaagd van 34.99 € ( EXP 31.03.2025)


Bonusan Ribosepoeder biedt een waardevolle aanvulling van D-ribose. D-ribose is een natuurlijk suiker dat ons lichaam zelf produceert uit glucose en speelt een rol in ATP productie. Bonusan Ribose kan het best worden ingenomen voorafgaand aan een training of een andere inspannende bezigheid.

Levertijd: 1 werkdag

Bonusan Ribosepoeder biedt een waardevolle aanvulling van D-ribose. D-ribose is een natuurlijk suiker dat ons lichaam zelf produceert uit glucose en speelt een rol in ATP productie. Bonusan Ribose kan het best worden ingenomen voorafgaand aan een training of een andere inspannende bezigheid.

Bevat uitsluitend D-ribose

Waarom ribose?
D-ribose is een natuurlijke suiker, een monosacharide met vijf koolstofatomen (pentosesuiker). Ribose is een belangrijk element in het menselijk lichaam. In principe produceert ons lichaam zelf ribose uit glucose. Dit proces is onderhevig aan enzymatische stappen die niet altijd optimaal verlopen. Dat kan tot gevolg hebben dat minder ribose wordt aangemaakt dan het lichaam nodig heeft.

Ribose dient als bouwstof van nucleotiden. Nucleotiden zijn de componenten waar onder andere nucleïnezuren en adenosinetrifosfaat (ATP) van gemaakt zijn. Nucleïnezuren zijn de bouwstenen van ons genetisch materiaal (DNA en RNA). ATP speelt een rol in de energievoorziening.

Soms zijn cellen onvoldoende in staat om ribose te produceren, of is de behoefte (tijdelijk) verhoogd. Hier kan Bonusan Ribose de oplossing bieden. Bijvoorbeeld voorafgaand aan een training of andere inspannende bezigheid, of voor het slapengaan.

De voordelen van Bonusan Ribose
Suppletie met Bonusan Ribose vult de lichaamseigen riboseaanmaak aan. Zo kan het lichaam snel over dit enkelvoudige suiker beschikken voor de productie van onder meer nucleotiden en ATP.

Bonusan Ribose heeft van nature een aangename zoete smaak. Bovendien is het goed oplosbaar in water en (sport)dranken. Ideaal om te combineren met bijvoorbeeld onze Magnesan Forte Plus poeder of Creatine Monohydraat poeder. De ribose is makkelijk te doseren dankzij de poedervorm en de meegeleverde maatlepel.

Hoge kwaliteit dankzij zuivere en kwalitatieve D-ribose
Veiligheid staat bij Bonusan voorop bij alles wat we doen: van de zoektocht naar goede grondstoffen, het bepalen van de juiste samenstelling en het produceren van onze supplementen, tot aan het bewaren en verwerken hiervan. In elk van die facetten hebben wij kwaliteitscontroles ingebouwd. Niets verlaat onze fabriek voordat ons eigen laboratorium het heeft goedgekeurd. Daarnaast bevat Bonusan Ribose alleen puur ribosepoeder zonder toegevoegde hulp- en smaakstoffen.

Geschikt om tijdelijk het gehalte ribose in het lichaam aan te vullen
Bonusan Ribose bevat D-ribose in een zuivere en kwalitatieve poedervorm. Dit kan een aanvulling zijn wanneer er behoefte is aan extra D-ribose in ons lichaam. Voor (sportieve) inspanning en bij therapeutisch gebruik worden vaak hogere doseringen van enkele grammen gebruikt. Voor onderhoud adviseren wij een dosering van 1 maatschepje van 2 gram. Afhankelijk van de behoefte kan Bonusan Ribose overdag ingenomen worden, of vlak voor het slapen met water.

Speciaal voor de professionele sporter produceert Bonusan ook Topsport Ribose, dit ribosepoeder is door de NZVT getest en gegarandeerd dopingvrij.

Aanbevolen gebruik

Dagelijks 1 tot 5 afgestreken maatlepels oplossen in water en opdrinken, bijvoorbeeld voorafgaand aan een training of een andere inspannende bezigheid of voor het slapen gaan. Een afgestreken maatlepel bevat circa 2 gram poeder. Een maatlepel is bijgesloten.

Bewaaradvies

Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Waarschuwing

Samenstelling per afgestreken maatlepel á 2 gram :
(dagdosering)
  
D-Ribose2.00gr

Ingredienten

D-Ribose


* RI = Referentie-inname


Ingrediënt: D-ribose
Vorm: Poeder
Vrij van: Conserveringsmiddelen, Dierlijke substanties, Gluten, Lactose, Soja, Synthetische kleurstoffen, Synthetische smaakstoffen